16 Aralık 2012 Pazar

KABAKLİ OMLET (190 kal)

2 adet yumurta
1 adet kabak
2 parmak kalınlığında yagsiz beyaz peynir
1 yemek kaşığı yulaf kepeği (diyette değilseniz un kullanabilirsiniz)
tuz
karabiber, kırmızı pul biber
tava için 1-2 damla sıvıyağ
Bol dereotu

Yapılışı:
Kabağı iri rendeleyin, suyunu sıkıp çukur bir kaseye alın.
Peynirleri iri rendeleyin ve kabağın üzerine ekleyin.
1 yemek kaşığı yulaf kepeği ve 2 yumurtayı kaba ekleyin. Tuz ve biber ile ekleyip iyice çırpın.
Severseniz dereotu ile karistirin
Tavayı yağlayıp peçete ile hafifçe silin. Omletinizi önlü arkalı pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder