29 Ağustos 2012 Çarşamba

YAĞSIZ HAVUÇLU KEK

Bu kekte hiç yağ yok ve tadı da harika! Çayın yanına çok yakışan bu kekin tarifini saklayın. Ara öğünler için pişirin. 











Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 2/3 su bardağı kepekli un
• 1/3 su bardağı nişasta
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 2 adet rendelenmiş havuç
• 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
• 1 çorba kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlamak için:
Yumurta ve toz şekeri iki misli oluncaya kadar çırp. Un ve nişastayı ekleyip birkaç dakika daha çırp. İri çekilmiş ceviz içi, rendelenmiş havuç, haşhaş tohumu, tarçın ve karbonatı ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştır. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dök. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişir. Fırından alıp ılınmaya bırak. Dilimle. İstersen mandalina ile servis yapabilirsin.

Servis: 12 dilim
1 porsiyon: 180 kalori

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder