25 Ağustos 2012 Cumartesi

EGZERSİZ VE BESLENME

Egzersiz öncesinde beslenme
Çalışmayı bitirebilmek için kaslarda yeterli miktarda glikojen bulunmalıdır. Bu nedenle çalışmadan iki saat önce karbonhidrat açısından biraz daha zengin bir şeyler yemekte fayda vardır. Bu iki saatlik zamanda vücut, yenen besinleri sindirmek ve glikojen depolamak için yeterli zamana sahip olacaktır. Bundan sonra kan şekeriniz sabitlenmiş ve uzun süreli ya da kısa ama çok enerji gerektiren bir çalışmaya yetecek enerjiniz olur. * Egzersiz öncesinde orta büyüklükte bir porsiyonun tamamen sindirilmesi için vücudunuza 2-3 saatlik bir süre tanıyın. * Daha büyük bir öğünün sindirilmesi 4 saati bulabilir.
Egzersizin hemen öncesinde ve egzersiz sırasında: Egzersizden önce -yaklaşık bir saat öncesinde- ya karbonhidrat içeren bir şeyler atıştırın, ya da karbonhidratlı bir şeyler için. Meyve, bir bardak taze sıkılmış meyve suyu, bir-iki dilim ekmek veya az yağlı yoğurt atıştırmak için idealdir.
 
Egzersiz sonrası beslenme
Egzersiz sonrasındaki bir buçuk saat içerisinde bir şeyler yemeniz iyi olacaktır. Yüzde 70 karbonhidrat ve yüzde 20 proteinden oluşan bir öğünle kaybettiğiniz enerjiyi yeniden kazanabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder