16 Ocak 2013 Çarşamba

Tansiyonu dusuren besinler

1) Yağsız süt: Kalp dostu yağsız süt size aynı zamanda kan basıncınızı %3-10 oranında düşürmeye yarayacak kalsiyum ve D vit de sağlar

2) Ispanak: Posadan zengin bu harika besin aynı zamanda kalp sağlığını koruyucu ve kan basıncnı düzenleyen potasyum, folat ve magnezyum kaynağı

3) Ayçekirdeği: Kan basınıcını düşüren magnezyumdan zengin ayçekirdeğini tüketirken TUZSUZ olmasına dikkat, kaş yapalım derken göz çıkartmayın ;)

4) Fasulye: hangi türü olursa olsun fasulye yüksek magnezyum ve lif içeriğiyle lan basıncınızı düzenlemeye yardımcı ve kolay ulaşılabilir.

5) Patates: Kalp sağlığı için önemli iki temel mineral potasyum ve magnezyum zengini patates tansiyonunuzu dengeler.

6) Muz: Potasyum denilince akla gelen bir besin tabiki muz tansiyonunuzu dengelemek adına ara öğünde tercih edebilirsiniz.

7) Soya fasulyesi: Potasyum ve magnezyumdan zengin diğer bir besin soya fasulyesi ama yine TUZSUZ tüketmeye dikkat, özellikle haşladığınızda.

8) Bitter çikolata: Yapılan son çalışmalara göre günde 30g bitter çikolata tüketimi kan basıncını düşürmeye yardımcı tabii diyette değilseniz.

9) Kavun ve Karpuz: son çalışmalara göre özellikle Kantalup kavununun1/4'ü günlük potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağlamakta.

10) Kayısı: Potasyum kaynağı bu lezzetli meyvenin yaz aylarında taze, kışın kuru olanına rahatlıkla ulaşıp ara öğünlerde tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder