28 Eylül 2012 Cuma

KİLO ALMAK İSTEYENLER İCİN 10 ÖNERİ, ŞİŞMANLATAN KURABİYE





1-Zengin bir kahvaltı ile güne başlayın. Peynir, zeytin, bal, zeytinyağı ve baharat eklenmiş domates, biber, yumurta, biraz ceviz, fındık, taze sıkılmış meyve suyu veya 1 bardak süt.

2-Öğün atlamayın. Öğün atladığınızda yaklaşık 400 kalori az almış olacaksınız.

3-Beş çayı doyurucu değil, iştah açıcı olmalı. Soslu ekmekleri deneyin. Börek, kısır, kek gibi iştah açabilecek şeyler yiyin. Ama bu öğünlerin akşam yemeğini azaltmasına izin vermeyin.

4-Sıvılardan da enerji sağlayın. Aralarda çay yerine meyve suyu, ayran, sütlü kahveler, meyveli-ballı süt, meyve suyu gibi enerji değeri yüksek olan içecekleri tercih edin. Yanına biraz bisküvi ve kurabiye isteyin.

5-Düzene ihtiyacınız var. Aktivitenizin, uyku saatlerinizin ve yeme saatlerinizin düzenli olmasına özen gösterin. Düzensiz yaşam yediklerinizi takip etmeyi zorlaştırır ve almanız gereken kaloriyi tamamlamakta zorlanabilirsiniz.

6-Yemekten sonra mutlaka meyve yiyin. Akşam yemeğinin üzerine 1-2 saat sonra kuru incir ve ceviz gibi kalorisi yüksek bir karışım eklerseniz kilo alırsınız.

7-Spor yapın. Kas kalitesini artıracak egzersizlere yönelin. Kaç saat hangi spordan yararlanabilirsiniz uzmana danışın. Saatler harcamanıza gerek yok size uygun bir program uygulanması yeterli.

8-Zenginleştirilmiş ürün kullanın. Çok tahıllı ekmekler, cevizli ekmek, zeytinli ekmek, soslu makarna, sebzeli bulgur pilavı, karışık çorbalar, zenginleştirilmiş kahvaltılık gevrekler daha az miktarda çok kalori almanızı sağlar.

9-Dışarı çıkarken yanınıza kuru meyve, kuru yemiş alın. Dışarıda işiniz uzun sürebilir. Acıkmadığınız için yemek yemeyi unutabilir veya yoğunluktan vakit ayıramayabilirsiniz.
10-. Mutlaka ara öğün tüketin. Kuru meyveler, taze meyveler, kuru yemiş, çekirdek atıştırın. Şişmanlatann kurabiye tarifimi mutlaka deneyin.
ŞİŞMANLATAN KURABİYE
Bu kurabiye Kilo almak isteyenlere..
1 kutu pudra şekeri
250 gm tereyağı
3 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Bütün malzeme karıştırılıp, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde küçük parçalara ayrılıp, yuvarlanarak, yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder